Angående rykten om en ny vindkraftpark på Sten Kalles grund

Publicerat april 30, 2021

Under veckan kunde man läsa i VF om en ny vindkraftspark på Sten Kalles grund vilket mest troligt kommer innefatta Sydpynten och Kycklingarna. Vi i styrelsen jobbar för tillfället väldigt hårt med att få fram mer information från beslutsfattare gällande ämnet. Vi är väldigt förvånade över hur något som detta ens kan övervägas. Att bygga en vindkraftspark i vad som kan vara något av Värmlands och framförallt Grums- och Karlstadområdets finaste naturområden och naturreservat är för oss helt obegripligt. Inte tala om vad som kan ske med de unika och starkt hotade vilda lax- och öringstammarna vi har i Vänern vid själva byggandet. Vi gör självklart vad vi kan för att få stopp på detta projekt så att vi kan vistas i orörd och unik skärgårdsmiljö.