Mail från Sportfiskarna!

Publicerat februari 19, 2013

Nedan kommer ett saxat meddelande från Peter Belin.

Hej,

Nu är sammanställningen för fångstrapporteringen från Grums vinterträff 2012 klar och vi tackar alla som rapporterat sin fångster. Stort tack till tävlingsledningen som gör ett jättejobb med att få in rapporter.
Kan ni se till att alla deltagare får den här sammanställningen och jag skulle gärna få mailadresserna till de tävlande för att kunna skicka info och utveckla fångstrapporteringen för Vänern.

Sammanställning bifogas och jag kan meddela att under projektet 2012 fick vi in totalt 214 rapporter från Vänern med följande fördelning.

•480 lax

•826 öring

•105 gädda

•11 gös

Alla data från rapporter vi får in sammanställs och skickas till Länsstyrelserna, Karlstads universitet, SLU, Fortum och andra odlare för att data ska användas för att utveckla fiskevård, förvaltning och odlingsverksamhet för Vänern. Den sammanställning vi gjort för de rapporter vi fått in visar att bland laxfångsterna är andelen vildlax 11%.

Inför 2013 hoppas vi på en fortsatt positiv utveckling och att vi fortsätter att få in rapporter och ser fram emot att fler ska hitta FångstDataBanken på webben och rapportera sina fångster där. Det finns klickbar logga på Sportfiskarnas hemsida och här är direktlänk för den som är intresserad. http://www.svenskafiskevatten.se/modules.php?name=Catchreport

Kontakta gärna mig om ni har frågor eller bara vill prata Vänerfiske! Ni har mycket kunskap som kan utveckla sportfisket och fiskevården!

Fiskehälsningar

Peter Belin, Sportfiskarna