Vänern Perch Open och nytt klubbrekord

Publicerat juli 27, 2021

Hej! Då var det beslutat att vi kör Vänern Perch Open! Datumet blir lördagen 25:e september och vi tävlar som vanligt ifrån Grums. Anmälan öppnar på söndag 1:a augusti och sker här på hemsidan som vanligt, mer info kommer senare under veckan. Hoppas ni vill vara med och tävla i en abborretävling som passar  alla!
Vi har även fått ett nytt klubbrekord på gädda, Johnny lyckades med bedriften att fånga denna kloss till gädda på en trollad bomber. Nya klubbrekordet lyder 16,41kg fördelat på 130cm. Stort grattis till den fina fångsten önskar styrelsen.

Vinterträffen får SM-status!

Publicerat juli 19, 2021

Nu är det äntligen klart att Vinterträffen får SM-status! Sveriges bästa lax- & öringtrollare kommer att utses den fjärde och femte december i Grums. Vi hoppas på bra väder och lugna vindar!

Resultat km-3 och Årsmöte ikväll

Publicerat juli 18, 2021

Vi påminner om årsmötet ikväll 1900 nere vid klubbstugan. Under helgen har vi kört km-3 i vår km-serie och vi får gratulera Björn i Team Åsfelt till segern. Det har varit ett riktigt bra gösfiske under helgen samt några fina gäddor och en lax har det kommit upp.

Resultat km-3:

 1. Åsfelt 616 poäng
 2. Johsan 595 poäng
 3. Klum 579,5 poäng
 4. Ozza/Messi 578,5 poäng
 5. Top Notch 543,5 poäng
 6. Särimner 513 poäng
 7. Söderlund 486 poäng
 8. Ghostpepper 479,5 poäng

Km-3 24 timmar

Publicerat juli 15, 2021

Hej på er, hoppas ni har de bra i värmen! Imorgon fredag är det dags för km-3. Jag (Oskar) kommer vara nere i hamnen en bra stund innan start runt 1800. Vi kör i 24 timmar, vill man gå iland under tiden så får man göra det. Det är dom tre största av gös, gädda och lax/öring som räknas i tävlingen och vi tävlar i längd. Tävlingsledaren lämnar hamn 1800, då ska avgiften vara betald via swish och mätbrädan hämtad, vill man inte fiska på fredan så behöva man inte det men enda chansen är att hämta brädan då. Vädret ser ut att bli riktigt bra i nuläget. Är det något ni funderar över är det bara att ni hör av er. Hoppas vi ses imorgon kväll!

Glad Midsommar och årsmöte!

Publicerat juni 25, 2021

Styrelsen önskar alla medlemmar och vänner en riktigt Glad Midsommar!
Med de lättade restriktionerna har vi beslutat att försöka ha ett årsmöte utomhus vid klubbstugan nere på Karba om vädret tillåter. Pingstkyrkan i Slottsbron får agera reserv. Söndagen 18/7 19:00 Välkomna!

Styrelsemöte och brevutskick

Publicerat maj 14, 2021

Godkväll!
Styrelsen har haft ett möte och vi vill meddela att alla medlemmar kommer få ett brevutskick med lite info och väckta frågor under detta möte som ni får ta ställning till. Har ni några frågor är det bara att ni hör av er till oss på Facebook, annars hittar ni kontaktinfo under fliken om och kontakt. Ha en trevlig helg!

Top Notch testar lax idag

Publicerat maj 7, 2021

Klockan ringde 03:00 för grabbarna i Top Notch idag. Målet är grov lax i grumsvattnen idag. Strax efter 09 kom första hugget, en lax på 67cm. 

Km-2 och nya utsättningar i Norsälven

Publicerat maj 5, 2021

Under helgen körde klubben km-2 i klubbserien. Vi bjöds på fint väder och ett lite varierat fiske. Två lag fiskade fullt och Robin i Ghostpepper tog ett nytt personbästa på öring på en bit över 6kg och 80 cm precis.

Topp 3 blev:

 1. Söderlund 204 cm
 2. Ozza/Messi 202 cm
 3. Ghostpepper 80 cm

Under måndagen sattes det ut ca 18000 ettåriga gullspångsöringar och ca 38000 gullspångslaxar i Norsälven. Kul att vårt arbete går framåt och vi hoppas på ett roligt fiske kommande år. 

Angående rykten om en ny vindkraftpark på Sten Kalles grund

Publicerat april 30, 2021

Under veckan kunde man läsa i VF om en ny vindkraftspark på Sten Kalles grund vilket mest troligt kommer innefatta Sydpynten och Kycklingarna. Vi i styrelsen jobbar för tillfället väldigt hårt med att få fram mer information från beslutsfattare gällande ämnet. Vi är väldigt förvånade över hur något som detta ens kan övervägas. Att bygga en vindkraftspark i vad som kan vara något av Värmlands och framförallt Grums- och Karlstadområdets finaste naturområden och naturreservat är för oss helt obegripligt. Inte tala om vad som kan ske med de unika och starkt hotade vilda lax- och öringstammarna vi har i Vänern vid själva byggandet. Vi gör självklart vad vi kan för att få stopp på detta projekt så att vi kan vistas i orörd och unik skärgårdsmiljö.

Km-2 till helgen

Publicerat april 29, 2021

Just nu ser vädret riktigt bra ut för km 2 på lördag, vi kör fri start från 06:00. Vi räknar längd som senast, alltså ingen invägning. Sista inrapportering av fisk skall va inne senast 16:00, anmälnings avgift 200kr som ska ni ska swisha före start till 0722023091 likaså rapportering av fisk. 50% till segrarna i deltävlingen 50% till slutsegraren i km-serien. Bild på fisk och måttbräda och fisk och fångstman. Fisken skall va minst 62cm och utan fettfena är ni osäkra på denna skicka bild till samma nummer som betalningen, har ni andra frågor hör bara av er.
Väl mött på lördag.
Om vindprognåsen skulle ändras så kör vi söndag.
Vi hälsar även Tobias Kristiansson välkommen till klubben.
Anmälda team än så länge.
Särimner
Söderlund
Ozza/Messi
Ghostpepper
Klum
Vilka mer har tänk sig vara med?